Indoor Beachvolley

Hiep hiep hoera, het zand ligt binnen, de indoor beachvolley velden zijn klaar!sjoerd on the beach

Sport & Evenementencomplex de Heiberg aan de Heerseweg 49 in Veldhoven

Uit de enquête eerder deze zomer is gebleken dat er redelijk veel animo is voor indoor beachvolleybal onder de volwassen leden. Daarom starten we vanuit Beachvolley Eindhoven deze winter met indoor trainingen in Sport & Evenementencomplex de Heiberg in Veldhoven.

Op een later moment wordt duidelijk in welke vorm er toernooien en/of vrijspelen georganiseerd zullen worden ook op woensdagavond en zondagochtend. De kosten en flexibiliteit voor indoor beach zijn heel anders dan we in de beachbak buiten gewend zijn. Daarom beginnen we met het plannen van de trainingen voor vaste groepen voordat we toernooien en/of vrijspelen gaan plannen.

Indoor Beachvolleytraining

Inschrijven voor de training kan via dit formulier tot 1 september 2019, daarna alleen op basis van beschikbaarheid.

De voorlopige planning van trainingsgroepen is:

 • Maandag: Dames-hoog 19:00-20.30
 • Maandag: Heren-hoog 20:30-22.00
 • Dinsdag: Dames/Heren-beginners 19:00-20.30
 • Dinsdag: Dames/Heren-midden 20:30-22.00

De trainers van Beachvolley Eindhoven maken op basis van de aanmeldingen een indeling op niveau. Het kan daardoor zijn dat je in een andere groep terecht komt, dan je eerste voorkeur. Dit zal altijd in overleg zijn. Een trainingsgroep gaat zeker door bij minimaal 6 personen. Het kan voorkomen dat groepen gecombineerd worden.

De kosten zijn:

 • 179,- euro als je inschrijft voor 17 augustus 2019 – 20 euro korting voor snelle beslissers
 • 199,- euro als je inschrijft voor 1 september 2019
 • na 1 september alleen op basis van beschikbaarheid

Hiervoor krijg je:

 • 22 speelavonden van oktober t/m maart, niet in de herfst- Kerst- en carnavalsvakantie.
 • De helft van de avonden (om de week) is er een trainer die de training verzorgt, de andere avonden vul je zelf de trainingsavond in met je trainingsgroep. Het veld is gegarandeerd beschikbaar voor de trainingsgroep op hetzelfde tijdstip als de training.
 • De maximale grootte van de trainingsgroep per veld is 8 personen.
 • De duur van de trainingen is 1,5 uur.

Als jouw gewenste niveau hier niet bij staat (bijv. kbss, jeugd of eredivisie) maar je wilt wel graag trainen, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Als er meerdere mensen met dezelfde wens zijn, dan kunnen we dit mogelijk organiseren. Met andere vragen kun je natuurlijk ook bij ons terecht.

Beachvolley trainers

Met trots stellen we jullie voor aan de trainers die komend indoor seizoen trainingen zullen verzorgen, voor zover nu bekend.

Beachvolley trainer Bart SchmeitsBart Schmeits, sportprofessional die al een aantal jaar verbonden is aan onze jeugdopleiding NBS Eindhoven. Docent bewegingsonderwijs en bewegingswetenschapper, gespecialiseerd in sportpsychologie. Geïnteresseerd in alles wat met sport, bewegen en psychologie te maken heeft. Bart specialiseert zich in het trainen van mini- en jeugdteams bij diverse verenigingen, sinds vijf jaar is hij in de zomer ook actief als beachvolleybaltrainer. Tegelijkertijd heeft hij zich ontwikkeld als opleider, aanvankelijk voor de Nevobo en sinds zeven jaar als hoofddocent binnen het programma ‘Samen naar een veiliger sportklimaat’ van NOC*NSF. In z’n vrije tijd verdiept hij zich groepsdynamiek, sportpsychologie, drijfveren van mensen, omdenken en bewegingsverschillen tussen mensen (sporters). Anderen zullen hem typeren als rustig, genuanceerd, vragen steller, observator, oprecht geïnteresseerd, geordend en gestructureerd.

 

Beachvolley trainer Erik van de Braak

Erik van de Braak, ervaren beachvolleyballer en mede-oprichter van Beachvolley Eindhoven, met heel wat trainingsuurtjes van toptrainers in zijn rugzak. Heeft veel aandacht voor techniek en tactiek, energie, balans en focus. Is zelf regelmatig op het strand en op het beachterrein te vinden als fanatieke speler en sinds 2018 ook als trainer om zijn opgebouwde kennis en enthousiasme te delen.

Beachvolley trainer gezocht

Voor de trainingen om de week op maandagavond zoeken we nog een extra trainer voor een of twee blokken. Ook assistent trainers en trainers in opleiding zijn welkom. Ben jij of ken jij een goede kandidaat? Laat het ons weten en stuur ons je contactgegevens door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Indoor beach toernooien/vrij spelen

Meer informatie volgt later over mogelijke speelmomenten op bijv. woensdagavond en zondagochtend.

De voorbereidingsgroep zoekt nog meer enthousiastelingen

De voorbereidingsgroep is sinds het voorjaar van 2019 enthousiast aan de slag om indoor beachen via Beachvolley Eindhoven mogelijk te maken. Na de eerste brainstormsessie in mei zijn de leden bevraagd naar hun behoeften. Met de antwoorden zijn er conceptplannen bedacht en gesprekken gevoerd bij de Heiberg en het bestuur. Toen zijn de eerste trainers gevonden. Stapje voor stapje worden de conceptplannen verder uitgewerkt op basis van behoeften van de leden. Het doel is om na de opstart nog andere vrijwilligers te vinden om de indoor beachcommissie in de toekomst te blijven bemannen.

Wil jij ook een steentje bijdragen aan de organisatie of coördinatie van het indoor beachen of bijvoorbeeld wedstrijdleiding verzorgen? Laat je horen en kom erbij!

Indoor beach voorbereidingsgroep

indoor beachvolley voorbereidingsgroep

Vanessa, Jan, Erik van Schijndel, Danilo, Rianne, Mieke, Erik van de Braak

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.