SEIZOEN 2018

* Grootste groep in de historie van de NBS-Eindhoven

* record aantal deelnemers mee op trainingsstage

* NBS speelt in de eredivisie

* opstarten <13-groep leidt tot medaille tijdens Regio Beach Finals

* NBS kan zich op het NOJK (Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen) meten met de koppels van BTN (Beachteam Nederland)

* Bram-Tijn winnen zowel NOJK <17 en Regio Beach Finals <17.

* tijdens de Regio Beach Finals vegen Janne-Sterre en Isa-Lieke de nummers 2 en 1 van het NOJK van het veld met respectievelijk 25-4 en 25-3.

* Meerdere NBSers uitgenodigd voor RTC en Jeugd Oranje

 

SEIZOEN 2017

Medailleregen voor Beachvolley Eindhoven tijdens de Nederlandse Kampioenschappen 2017.

In het Scheveningse zand werd de Nederlandse Beachvolleybalschool Eindhoven tijdens het gesloten Nederlandse jeugdkampioenschap op 26 augustus 2017 overrompelt door een wel heel plaatselijke regenbui, een medailleregen welteverstaan. Maar liefst vier koppels wisten goud te bemachtigen en daarnaast werden een zilveren en twee bronzen medailles veroverd.

winnaars NBS 2017

De gesloten Nederlandse kampioenschappen, oftewel Junior Beachfinals, vormen de afsluiting van het Junior Beachcircuit (JBC) dat georganiseerd wordt door de Nederlandse Volleybalbond Nevobo voor jeugdige beachvolleyballers in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Kwalificatie voor het eindtoernooi wordt afgedwongen door het spelen van JBC toernooien. De prestaties tijdens deze toernooi leveren punten op die voor de beste vier koppels van elke regio (Noord, Oost, Zuid en West) recht geven op deelname aan het toernooi. Tijdens deze finaleronde strijden dus de vier beste teams van elke regio om de titel “Nederlands Kampioen” in de categorieën onder 13, 15, 17 en 19 jaar. De talenten van Beachvolley Eindhoven wisten zich met 10 koppels te kwalificeren voor de finals en veroverde uiteindelijk maar liefst 7 medailles.

 • Brons: categorie heren onder 19: Joppe Wiegers en Mees de Jager
 • Goud: Categorie heren onder 19: Ruud Arts en Koen Scholten
 • Goud: Categorie heren onder 17: Bram en Tijn van de Grift
 • Goud: Categorie dames onder 19: Emma Jenneskes en Eke Denessen
 • Brons: Categorie dames onder 19: Pleun van Asseldonk en Peta Bertrand
 • Goud: Categorie dames onder 17: Yara van de Ven en Maaike Scholten
 • Zilver: Categorie dames onder 15: Lauren Koops en Daielle Klijssen

Proficiat allemaal!

 

SEIZOEN 2016 

TV raportage Zappsport

zapp s

Zappsport was erbij toen Bram & Tijn voor de 3e keer Nederlands kampioen beachvolleybal werden tijdens de Nevobo Junior Beachcircuit Finals!! Uitzending gemist? Kijk 'm terug op: www.zapp.nl/zappsport 

Bram & Tijn voor derde keer Nederlands kampioen!

Eind augustus vorig jaar wisten de broers tijdens de Finals voor de eerste maal Nederlands kampioen te worden. Begin juli van dit jaar, tijdens het NK Jeugd Beach 2016, prolongeerden zij hun Nederlandse titel. Afgelopen zaterdag bleken Bram en Tijn wederom de beste van het land te zijn en behaalden zij voor de derde maal het hoogste podium in de categorie jongens onder 15 jaar. 

8 teams geplaatst voor JBC Finals 2016

Voor het eerst in de looptijd van NBS Eindhoven zijn we op de JBC Finals vertegenwoordigd in álle categorieën! Met maar liefst 8 teams waren wij vertegenwoordigd in Scheveningen voor dit eindtoernooi. Vier van deze teams wisten de halve finales te bereiken, helaas wisten alleen Bram & Tijn er uiteindelijk met een medaille vandoor te gaan, desalniettemin is de vierde plaats van Jorg & Joppe, Noa & Jody en Nick & Koen een bijzonder goede prestatie!  

NBS-dag 2016

Inmiddels een soort van traditie; de NBS-dag! Dit jaar werd het initiatief genomen door een aantal van de oudere spelers om een leuke, gezellige en actieve dag te organiseren voor alle NBS-spelers. 

Yara & Nila prolongeren titel op NK Jeugd Beach 2016

Nila en haar partner Yara zijn zondag voor de tweede keer op rij Nederlands kampioen onder 15 jaar geworden tijdens de NK Jeugd Beach in Scheveningen.

Bram & Tijn wederom Nederlands kampioen onder 15

In een deelnemersveld van maar liefst 26 teams wisten Bram en Tijn hun Nederlandse titel in de categorie Mannen onder 15 jaar te prolongeren.  

Voorbereidend toernooi NK Jeugd Beach

Ter voorbereiding op het NK Jeugd Beach zijn we met de gehele NBS-selectie voor een dag afgereisd naar Scheveningen om te trainen en te spelen onder de weersomstandigheden die daar gelden. Qua wind toch net even iets anders dan in Eindhoven! 

Tweede buitenlandse trainingsstage @ Salou 2016

Voor de tweede maal zijn we met maar liefst 30 enthousiaste jeugdspelers voor 8 dagen afgereisd naar Salou voor een intensieve trainingsweek.  

Eindhovense 'Gameballs' nieuwe kledingsupplier

Bij Gameballs.nl vind je alles op het gebied van balsporten. Speciaal voor Beachvolley Eindhoven en de NBS heeft Gameballs een verenigings-webshop ingericht. Van alle artikelen die bij Gameballs besteld worden via deze verenigings-webshop, wordt 10% gesponsord aan het NBS-programma! Heb je nieuwe zaalschoenen nodig na de zomer, wil je een (beach)volleybal bestellen, kniebeschermers of sleeves? Of wil je graag nog een extra NBS-trainingsshirt bestellen? Dit kan allemaal via de
verenigings-webshop

Genomineerd voor Sportvrouw van het Jaar 2015

De nominatie van Nila voor de titel 'Sportvrouw van het Jaar 2015' werd bekend gemaakt via Facebook waarna er een strijd om de meeste publieksstemmen losbarstte bij de drie genomineerden. Gemeente Uden nomineerde haar vanwege de gouden medaille die zij samen met Yara vd Ven behaalde op het NK Beachvolleybal Jeugd in de categorie Meisjes <14. De titel is naar hockeyster Maartje Krekelaar gegaan, maar wát een prestatie om als 13-jarige genomineerd te zijn! 

Genomineerd voor Sportvrouw van het Jaar 2015

Als een totale verrassing kwam het toen Yara's naam tijdens het Sportgala genoemd werd als één van de drie genomineerden voor de titel 'Sportvrouw van het Jaar 2015'. Gemeente Gemert-Bakel nomineerde haar vanwege de gouden medaille die zij samen met Nila vd Heuvel behaalde op het NK Beachvolleybal Jeugd in de categorie Meisjes <14. De titel ging naar wielrenster Karlijn Swinkels, maar voor Yara een enorme eer om als 13-jarige genomineerd te zijn!

 

SEIZOEN 2015

Nederlands kampioen 2015!

Bram en Tijn van de Grift wisten bij de Regio Beach Finals het hoogste podium te behalen en mogen zich een jaar lang het beste team van Nederland noemen in de categorie Jongens <14! Gefeliciteerd mannen!! 

Zilver op Regio Beach Finals 2015

In een sterke ochtendpoule (waarvan uiteindelijk alle drie de teams op het podium stonden!) werden Julia Kuijpers & Pleun van Asseldonk derde. Maar als underdog hebben zij zich geweldig weten terug te vechten in de knock-out fase! Een prestatie die uiteindelijk beloond is met een Zilveren medaille!

6 teams geplaatst voor Regio Beach Finals 2015

Dit seizoen hebben maar liefst 6 teams zich weten te plaatsen voor de Regio Beach Finals in Scheveningen! In vrijwel alle categorieën zijn we met een NBS-team vertegenwoordigd. Nila & Yara, Bram & Tijn, Koen & Jorg, Pleun & Julia, Koen & Casper en Michel & Pepijn, namens de trainers en de spelers van NBS Eindhoven: succes!! 

Yara traint mee bij Jong Oranje

Yara is tijdens het beachseizoen positief opgevallen door een van de talentcoaches van Beach Team Nederland. Ze is nog een paar jaar te jong maar vandaag mocht Yara toch al even ruiken aan Jong Oranje.

"Toen ik net terug was van vakantie stuurde Vincent mij een leuk berichtje met het nieuws dat ik met Jong Oranje Beach mee mocht trainen op woensdag 12 augustus. Ik was natuurlijk héél erg blij met dat nieuws, want ik vond het wel heel speciaal om te ervaren hoe dat zou gaan. Ik kreeg van de bondscoaches fijne aanwijzingen en ik vond Rodin en Victor hele aardige en fijne trainers. Het was een hele leuke dag en ik zou het graag nog een keer doen!"
Yara vd Ven 

Koen gescout voor Jong Oranje

Koen Scholten mocht op uitnodiging van de bondscoaches een trainingsstage van Jong Oranje meemaken op Scheveningen. Koen heeft heerlijk mee kunnen trainen bij Jong Oranje en kreeg zelfs de vraag of hij nog eens terug wilde komen! 

Nederlands kampioen!

Nila van den Heuvel en Yara van de Ven hebben in de categorie Meisjes <14 de gouden medaille behaald op het NK Jeugd. Na een zinderende finale mogen Nila & Yara zich trots een jaar lang Nederlands kampioen noemen!

"Wij hebben op het NK Jeugd de gouden medaille gewonnen en daar zijn we heel erg blij mee! In de ochtendpoule waren we eerste geworden en toen gingen we door naar de afvalrondes in de middag. In de middag hebben we hele spannende wedstrijden gespeeld, sommige hadden we ruim gewonnen maar andere maar net. De finale was het spannendst omdat we daar nog een beslissende derde set moesten spelen. We waren zelfs al over de 15 punten heen in de derde set waardoor het extra spannend werd! Maar toen we gewonnen hadden waren we heel erg trots op ons zelf. Het NK was een super leuke ervaring."
Nila & Yara
Wereldrecord Beachvolleybal

Op 27 juni sprak de speaker tijdens de finale van het in Nederland grootst georganiseerde jeugdtoernooi beachvolleybal ooit, het overduidelijk uit: ‘We hebben het wereldrecord beachvolleybal gehaald!’ Aan deze unieke editie van het Junior Beachcircuit namen maar liefst 312 teams deel. Twee NBS-teams hebben uiteindelijk het podium weten te behalen! Bram en Tijn van de Grift pakten de Zilveren medaille in de categorie Jongens <14, Koen Scholten en Jorg de Bresser wisten de Bronzen medaille mee naar huis te nemen in de categorie Jongens <16. 

Eerste buitenlandse trainingsstage @ Salou 2015

Na maandenlange voorbereidingen was het in de meivakantie van 2015 dan eindelijk zover: de aller eerste buitenlandse trainingsstage! Met maar liefst 30 enthousiaste jeugdspelers zijn we voor 8 dagen afgereisd naar Salou voor een intensieve trainingsweek.

"Zo druk als het op de heenweg was in de bus, zo rustig was het op de terugweg. Iedereen was kapot van deze zware maar ontzettend leuke en leerzame week. Ik heb echt een geweldige tijd gehad in Salou! Het was super gezellig en de groep was ontzettend leuk. Het was erg zwaar en ik merkte dat mijn lijf helemaal op was na de hele week trainen, maar het was het allemaal waard. Ik raakte tijdens deze week goed ingespeeld op mijn partner en ik merk dat ik een stuk beter ben geworden. Het was echt geweldig en ik zou het zo nog een keer doen!"
Naomi Severein

Sanne in zomerselectie Jong Oranje

Hoppa!! Sanne zit in de definitieve selectie van Jeugd Oranje Beachvolleybal!!

"Rond december kreeg ik de uitnodiging om deel te nemen aan de selectietraining van jeugd oranje, wat ik natuurlijk graag deed. Twee selectierondes later kreeg ik het goede nieuws dat ik bij de voorlopige selectie zat!! Dit betekende dat we drie blokken van drie weken op zondag gingen trainen in Den Haag. Daarna zou de voorlopige selectie teruggebracht worden naar zes meiden waarmee ze de zomer in gaan. Eind april was het zo ver, het laatste beoordelingsmoment. Best spannend.. Maar ik zat er bij! Ik was super blij en dit betekende dus ook dat we nu vaker gingen trainen en toernooien gingen spelen."
Sanne de Vries

Haku Professional geeft steun aan NBS Eindhoven

Op 31 maart 2015 verbindt witgoed specialist 'Haku Professional' uit Schaijk zich als supporter aan NBS Eindhoven. We zijn ontzettend blij met de steun die Haku Professional ons, en het programma, wilt geven!

Paro Software support NBS Eindhoven

Op 31 maart 2015 verbindt softwareontwikkelaar 'Paro Software' uit Heemskerk zich als supporter aan NBS Eindhoven. We zijn ontzettend blij met de steun die Paro Software ons, en het programma, wilt geven!

 

SEIZOEN 2014

Door tot de laatste selectieronde

Julia heeft zich weten door te knokken tot de laatste selectieronde van Jeugd Oranje Beach, maar wist zich helaas niet te plaatsen bij de laatste vier speelsters waarmee de bondscoaches deze zomer aan de slag gaan. Toch zijn de trainers hartstikke trots op deze prestatie

Gescout voor Jeugd Oranje Beach

In het najaar werd Julia uitgenodigd om vandaag in Scheveningen selectie te doen voor Jeugd Oranje Beachvolleybal Team Nederland. Van de ruim 40 meiden die vandaag selectie komen doen valt meer dan de helft na deze ronde af. Succes Julia en veel plezier!

  Clinic i.s.m. Victor Anfiloff

  Victor Anfiloff (Bondscoach jeugd) heeft in samenwerking met de trainers van NBS Eindhoven op 15 augustus bij Beachvolley Eindhoven een workshop voor de trainers gegeven. Na deze workshop mochten de trainers van Beachvolley Eindhoven mee op het zand voor het praktijkgedeelte. De selectie van NBS Eindhoven werkten hier met alle plezier aan mee!

  Nienke traint mee met Pre Jeugd Oranje

  Na te zijn gescout tijdens het NOJK Beach mocht Nienke vandaag aansluiten bij de training van Pre Jeugd Oranje in Scheveningen. Een schitterende ervaring voor Nienke!!

  "Voor mijn gevoel ging het best goed. Ik heb voornamelijk tips gekregen die te maken hadden met de wind, zoals dat ik op een andere manier aan moest lopen voor de set-up zodat de bal precies in mijn handen valt. Ik vond het een hele leuke training en ik zou het zo nog een keer willen doen!"
  Nienke vd Heuvel

  NBS goes Scheveningen

  NBS Eindhoven heeft vandaag een schitterende dag gehad bij de Grand Slam in Scheveningen!! Lekker wat topwedstrijden kijken, dansen met de Transavia meisjes, in het zonnetje liggen bakken, zelfs wat trainen en wedstrijdjes spelen aan de zee, afkoelen in het water en Ties aanmoedigen nadat hij met zijn dans moves mocht serveren voor prijzen op het Center Court!! Al met al, zeer geslaagd!!

  12 teams naar NOJK Beach

  Dit weekend zijn alle teams te zien tijdens de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen Beachvolleyal te Nesselande!!

  Kledingpakketten uitgereikt aan spelers

  Vandaag is het nieuwe kledingpakket uitgereikt aan de spelers en speelsters van NBS Eindhoven. En het ziet er weer super uit! Dank aan onze kledingsupplier volleybaldirect.nl voor het mede mogelijk maken van onze gave trainings- en wedstrijdkleding!

  Enorme opkomst bij selectietraining

  Maar liefst 38 spelers en speelsters hebben vandaag meegedaan aan de selectietraining. Na een zeer lastig selectieproces (ook voor de trainers) is de definitieve groep bekend gemaakt. Komende zomer zal er met een groep van 24 talentvolle spelers in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar getraind worden.

  Geselecteerd voor Pre Jeugd Oranje!

  Hoppa!! Jannes zit in de definitieve selectie van Pre Jeugd Oranje Beachvolleybal!! Naast Eline zal ook Jannes komende zomer meerdere trainingsstage krijgen in Den Haag onder leiding van de bondscoaches van Beachvolleybal Team Nederland.

  Gescout voor (Pre) Jeugd Oranje

  Niet alleen zijn er bij onze meiden talenten gescout voor de selectietraining voor (Pre) Jeugd Oranje, maar ook bij de jongens is NBS Eindhoven van de partij. Afgelopen zomer zijn Tom Koops en Jannes Cornelissen gescout om vanavond deel te namen aan de eerste selectieronde voor (Pre) Jeugd Oranje Beachvolleybal.

  Kennismakingstraining groot succes

  Vandaag hebben we een geweldig geslaagde kennismakingstraining gegeven waarmee we maar liefst 15 volleyballers - die nog nooit eerder op het zand hebben gespeeld - enthousiast hebben gemaakt voor de beachvolleybalsport!

  Phenom World support NBS Eindhoven

  Op 6 april 2014 verbindt Phenom World zich als eerste bedrijf als supporter aan NBS Eindhoven. We zijn ontzettend blij met de steun die Phenom World ons, en het programma, wilt geven!

  Ambities waarmaken

  Om de ambities van NBS Eindhoven waar te maken, en een volgende stap te maken in de professionalisering van het programma, wordt er een supportersfolder opgesteld om bedrijven te interesseren zich als supporter te verbinden aan NBS Eindhoven.

   

  SEIZOEN 2013

  Geselecteerd voor Pre Jeugd Oranje!

  Wauw!! Eline zit in de definitieve selectie van Pre Jeugd Oranje Beachvolleybal!! Zij zal komende zomer meerdere trainingsstage krijgen in Den Haag onder leiding van de bondscoaches van Beachvolleybal Team Nederland. 

  Door naar de tweede selectieronde

  Vandaag zal de tweede selectiedag voor de (Pre) Jeugd Oranje meisjes van start gaan. Op 24 november jl. werden al 18 meiden in de leeftijd van 13-17 jaar in Lindobeach, Den Haag verwelkomd. Van deze meiden is de helft geselecteerd voor de tweede ronde. Eline Benthem en Femke de Vries hebben zich voor de tweede selectietraining weten te plaatsen. Zet 'm op meiden!

  Gescout voor (Pre) Jeugd Oranje

  In de zomer zijn er vier meiden van NBS Eindhoven gescout om deel te namen aan de selectietraining voor (Pre) Jeugd Oranje Beachvolleybal. Vandaag zullen Eline Benthem, Femke de Vries, Linde Linnartz & Lotte Goossen tijdens de eerste selectieronde moeten laten zien wat zij in huis hebben! 

   

  5 teams geplaatst voor Regio Beach Finals

  Maar liefst 5 teams hebben zich door middel van het Junior Beachcircuit weten te plaatsen voor de Regio Beach Finals (Gesloten NK Jeugd Beach) te Scheveningen.

   

  Brons op NOJK Beach!

  Eline Benthem en Tom Koops behalen als eerste spelers van NBS Eindhoven het podium tijdens de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen Beachvolleybal. Uitkomend in de categorie Jongens <14 behalen zij in Nesselande de Bronzen medaille. 

  Selectie 2013 bekend

  Na afloop van de selectietraining is de groep bekend waarmee in de zomer van 2013 volop getraind gaat worden. In 2013 wordt er getraind met een groep van 18 talentvolle beachvolleyballers.

   

  Volleybaldirect.nl verbindt zich als kledingsupplier

  Met het uit handen geven van de organisatie van de NBS locaties door de Nevobo is er behoefte aan een kledingsupplier om de talenten te voorzien van beachvolleybalkleding. Volleybaldirect.nl verbindt zich enthousiast aan NBS Eindhoven als kledingsupplier en verzorgt mede het kledingpakket.

   

  SEIZOEN 2012

  Eerste NBS-training

  De eerste NBS-training is een feit. Er wordt gestart met een grote groep spelers voornamelijk afkomstig vanuit RTC Eindhoven (zaal) die dit jaar een pilot draait om RTC talenten in de zomer op het zand te krijgen. 

  1 mei 2012 : Begin van NBS Eindhoven

  Na een kleine onderbreking wordt op 1 mei 2012 in Eindhoven onder de vlag van Beachvolley Eindhoven opnieuw een Nederlandse Beachvolleybalschool gestart.