Werk in uitvoering Info 2013

 

Historie

2012 Ons 1e Lustrum - Strandpaviljoen - KBSS de hele zomer door - Dinsdagavond toernooiavond - 2e divisie Heren in Eindhoven - NBS  - Facebook

We hebben onze eigen unit met terras gekregen, beetje meer plaats voor onze spullen! Op 30 juni hebben we ons 1e lustrum gevierd in de brandende zon. We hebben kbss gespeeld, zandkastelen gebouwd, uni-hockey gespeeld, wereldrecordpoging passing gehaald, bossa ball en natuurlijk veel beachvolleybal! Super goede barbecue bij DSC en lekker nagenoten van de zwoele avond...

Voor het eerst de hele zomer doorgegaan met KBSS. Elke woensdagavond training en 3 KBSS-toernooien in Eindhoven. Nog even wennen dat beachvolley in de schoolvakantie doorgaat. Volgend jaar weer!

Dinsdagavond toernooi-avond naast enkele trainingsgroepen op dinsdag met Joost Joosten en Ingrid Dirckx.

Prachtig zonnig 2e divisie-toernooi voor de Heren in Eindhoven, onze mannen Frielink/Arens hadden met een 4e plek een prima debuut in de 2e divisie. Tegelijkertijd gevecht om de punten bij de dames van het Junior Beach Circuit.

Na een jaartje onderbreking weer een NBS-groep in Eindhoven met Ingrid Dirckx en Vincent Maas. Jonge talenten ontwikkelen zich bij Beachvolley Eindhoven! 

Facebook-pagina Beachvolley Eindhoven gestart... twitter... Beachvolley Eindhoven-bord...

https://www.facebook.com/beachvolleyeindhoven/

2011 KBSS en volle avondtoernooien 
Op 22 mei is het beachseizoen geopend met een spetterend evenement voor de jeugd. Debora Kadijk is naar Eindhoven afgereisd om iedereen die geïnteresseerd was over het Kadijk Beachvolley Start Systeem (KBSS) te vertellen. In de middag is het nieuwe systeem direct toegepast op een grote groep kinderen en jeugd. Aangezien de weergoden ons ook goed gezind waren was dit meteen een geslaagde activiteit van het nieuwe seizoen.

De avondtoernooien zijn ook in 2011 weer druk bezocht en waren een succes, evenals de voorgaande jaren. Het succes was echter zo groot dat we vaak te maken hadden met een lange reservelijst. Het aantal inschrijvingen was op veel avonden te groot. Dit is een punt waar voor seizoen 2012 zeker aan gewerkt gaat worden.....

Debora Kadijk geeft instructies tijdens de KBSS training.

img 4208

2010 Jeugdavond gestart en CMV Beach toernooien 

In 2010 hebben we inmiddels 300+ leden, waarvan 50+ jeugdleden.
We hebben dit jaar onze activiteiten uitgebreid met een extra toernooiavond speciaal voor de jeugd gedurende 8 weken. Mede dankzij de inzet van Roza Verhoeven, Jacqueline Withaar, Wendy en Saskia Schröder en Erik van de Braak is dit een groot succes geworden.
Daarnaast hebben we twee CMV Beach toernooien gehouden. Twee zeer geslaagde dagen waarbij de enorme hoeveelheid meloen en ranja consumptie memorable is.

De beachtrainers van 2010, v.l.n.r. Rudy Schroijen, Esther Baten, Ingrid Dirckx en Sander Mulder.

trainers 2010

2009 Sander Mulder leert ons de kneepjes...

2009 was wederom een fantastisch seizoen! We hadden veel zonne-uren, ledengroei naar ruim 250, enthousiaste introducees en ook steeds meer jeugd heeft Beachvolley Eindhoven ontdekt.

martine margriet palm2

 

Twaalf weken lang, van eind mei t/m augustus hebben we maandag- en donderdagavonden volle bak gezellige toernooien gehad. PALM heeft onze toernooiavonden gesponsord zodat de winnaars van een welverdiend PALMpje hebben genoten. De rankingwinnaars verdienen flitsende Beachvolley Eindhoven handdoeken; dit zijn direct een zeer gewilde collector's item! Op tien dinsdagavonden van begin mei tot half juli hebben fanatiekelingen hun kwaliteiten vergroot door de specifieke beachtechnieken en tactieken te trainen onder begeleiding van deskundige en fanatieke beachtrainers. Op zondagmiddagen in het voor- en naseizoen is er vrij gespeeld door degenen die in april en mei niet konden wachten tot de rest uit de zaal kwam en in september nog niet wilden stoppen in het zand....

Naast de vaste activiteiten is er een zeer geslaagd jeugdtoernooi geweest op zondag in mei, een beachcircuit toernooi in juli en eindtoernooi in augustus. Kortom een zonnig, sportief en gezellig seizoen dat smaakt naar meer...

De Nederlandse Beachvolleybalschool (NBS) start in Eindhoven een 8e locatie voor de talentenopleiding o.l.v. Sander Mulder.

2008 een eigen verenigingsshirt

verenigingsshirtDit jaar was een goed jaar. Het ledenaantal is uitgegroeid naar meer dan 200 leden! Nu was er sprake van een echte vereniging en dit jaar is dan ook een heus verenigingsshirt geintroduceerd. Verschillende leden hebben dit oranje-blauwe shirt aangeschaft. Daarnaast is dit jaar het inschrijfssysteem volledig vernieuwd, waardoor de administratieve lasten bij de trainingen en de toernooien zijn verminderd. Het aantal deelnemers en introducees op de dinsdag- en donderdagavond toernooien zijn sterk toegenomen. Het augustustoernooi was een groot succes. Al met al een goed jaar om op terug te kijken.

 

 

 

 

 

 2007 een eigen vereniging

Op 10 mei 2007 is Beachvolley Eindhoven opgericht. In het eerste seizoen hebben we maar liefst 170 leden mogen verwelkomen! De zomer van 2007 was een ontzettend leuk seizoen. Wegens het grote succes van de voorgaande jaren zijn er zowel op dinsdagavond als donderdagavond toernooien gespeeld. Er is fanatiek gestreden voor de ranking! Ook voor de trainingen op de maandagavonden was er volop animo van jeugd, dames en heren. In augustus hebben we een zeer zonnig en goed bezocht toernooi gehad. Dit was onderdeel van en tevens de finale van het NeVoBo Beach Circuit regio Zuid-Oost. Met een uitgebreide barbecue - zeker voor herhaling vatbaar - hebben we het toernooi afgesloten.

Het oprichtingsbestuur van Beachvolley Eindhoven:oprichtingsbestuur2007

 

  • Joke
  • Mieke
  • Rens
  • Tillie
  • Erik

: Voorzitter
: Penningmeester
: Secretaris
: Technische Zaken
: Recreatie Zaken

 

Van links naar rechts:
Mieke, Tillie, Rens, Joke en Erik

 

 

2006 start op een nieuwe stek...

Een verschrikkelijk mooi seizoen, met bijna alleen maar goed beachvolleybal-weer en ontzettend veel deelnemers aan de toernooien! Dit seizoen was het eerste seizoen waarin we gebruik konden maken van het nieuwe beachvolleybalterrein. De gemeente heeft hierbij enorm goed meegewerkt door het terrein aan te leggen, en te voorzien van een schitterend drainage-systeem. Gelukkig heeft het niet veel geregend, maar zelfs met regen hoeven we niet meer in de plassen te springen! Op de eerste twee of drie toernooi-avonden na zaten de toernooien, 12 velden dus, ramvol. Ook de samenwerking met de hockey-club was perfect! In een woord: een superseizoen!

September 2005 – April 2006

Schokkend nieuws: het vertrouwde beachterrein naast DSC moet plaatsmaken voor een nieuw te bouwen sporthal. We vragen de gemeente een nieuwe plek voor al die beachvolleyballers die inmiddels fanatiek in het zand spelen.

Auke en Geert nemen afscheid van de beachcommissie en richten zich volledig op beachvolleybalschool Trigger. Jacqueline verhuist uit Eindhoven en neemt afscheid van de beachcommissie. Rens en Tillie komen de beachcommissie versterken.

Goed nieuws: Aanleg van een nieuw beachtterrein door de gemeente op Sportpark Eindhoven Noord. Het is prachtig ruim, geschikt voor 12 velden, heel degelijk aangelegd en voorzien van een prima drainage. Voor ballenvangers bij de sloot was dit jaar geen budget meer.

2005 steeds meer mensen ontdekken het...

Nog meer gezellige woensdagavond toernooien ca 120 deelnemers per avond. 
Trainingen en vrije velden op maandag.
Wel veel modder als het regent….
Weekendtoernooi en 1e divisietoernooi
Bauke komt de beachcommissie versterken

2004 smaakt naar meer...

Voortzetting van de succesvolle woensdagavond toernooien maar dit jaar vanaf juni!
Weekendtoernooi

Doelstelling beachcommissie:
- Zoveel mogelijk mensen met plezier laten beachvolleyballen in en rond Eindhoven
- Betaalbaarheid : 3 euro per persoon per avond, korting voor jeugd
- Alle niveaus: 1e divisie t/m recreatief
- Verschillende activiteiten: toernooien / trainingen / vrij spelen

Fieke verhuist uit Eindhoven en neemt afscheid van de beachcommissie.

2003 hoe het begon...

Juli: Doorstart van de toernooicommissie naar de beachcommissie met: Joke, Jacqueline, Auke, Fieke, Geert, Mieke.  Start van de woensdagavond toernooien, deelnemers schrijven zich als team per avond in. De vrijwilligers van DSC (m.n. Annie en Aal) gooien de bar en de kleedruimtes voor ons open. Binnen een paar weken groeien deze toernooien uit tot een groot succes.

Juni: Het eerste beachvolley toernooi op een lekker zomerse zondag.

Mei: Feestelijke en sportieve opening beachterrein aangelegd door Sport Peti, gelegen aan de Vijfkamplaan naast het clubhuis van korfbalvereniging DSC. Ruimte voor maar liefst 12 beachvolleyvelden.

Maart: Eerste contact van VCE/PSV met Tiny Timmermans van Sport Peti naar aanleiding van advertentie voor het VCE/PSV bedrijventoernooi in een regionaal weekblad.